flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

По 29 червня включно: суд взяв під варту підозрюваного у заподіянні смертельних травм співмешканці

14 травня 2020, 11:34

Деражнянський районний суд задовольнив клопотання слідчого й обрав підозрюваному в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої (частина 2 статті 121 КК України), запобіжний захід – тримання під вартою по 29 червня 2020 року включно.

«…суд дійшов переконливого висновку, що підозрюваному слід обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, оскільки більш м`які запобіжні заходи, зазначені у ст. 176 КПК України, не зможуть забезпечити виконання ним процесуальних обов`язків, а також запобігти спробам переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на інших учасників цього кримінального провадження, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, внаслідок чого не буде забезпечено виконання завдань кримінального судочинства», – констатує суд.

За версією слідства, 29 квітня цього року 56-річний житель Деражнянського району під час сварки зі співмешканкою завдав їй тяжких тілесних ушкоджень, від яких жінка померла.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Прес-служба Хмельницького апеляційного суду