flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дискотека у сільському клубі для двох хмельничан завершилася вироком суду

25 травня 2020, 12:17

Ярмолинецький районний суд визнав винними двох жителів м. Хмельницький, обвинувачених у груповому хуліганстві (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України) й заподіянні умисних середньої тяжкості тілесних ушкоджень (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України), в інкримінованих злочинах, обом призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, але звільнив від його реального відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік. Крім цього, суд стягнув з них на користь потерпілого по 20 тисяч гривень моральної шкоди.

За вироком, увечері 14 листопада 2015 року в будинку культури с. Проскурівка Ярмолинецького району двоє хмельничан спочатку нецензурно облаяли одного з відвідувачів на очах у решти, а згодом по черзі почали його бити руками і ногами. Виштовхавши з приміщення, продовжували наносити удари на вулиці, коли чоловік вже втратив свідомість.

Причиною конфлікту стало зауваження, яке зробив відвідувач дискотеки двом гостям з обласного центру, що курили у вестибюлі будинку культури. За версією обвинувачених, він одразу вдарив одного з них, тому змушені були захищатися. Потерпілий же розповів, що лише зробив молодим людям зауваження, аби не палили в приміщенні, як ті почали лаятися і завдали удару в обличчя, а потім обоє били руками і ногами: серед інших травм, зламали йому носа.

Художній керівник будинку культури підтвердила слова побитого чоловіка, додала, що через бійку довелося зупинити дискотеку.

Обираючи вид і міру покарання, суд врахував, що обоє молодих людей раніше не мали проблем із законом, позитивно характеризуються, тому їх виправлення можливе без реального відбування покарання.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду