flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хлопець «бавився» ножем: суд оштрафував матір за дрібне хуліганство 15-річного сина

26 травня 2020, 12:20

17 березня цього року у парковій зоні в Нетішині 15-річний місцевий житель ножем пошкодив стіл альтанки, при чому робив це гучно, порушуючи громадський спокій.

Поліцейські кваліфікували його дії як дрібне хуліганство – адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею173 КУпАП.

Та за законом до адміністративної відповідальності можна притягнути лише з 16 років. Якщо ж правопорушення, передбачене КУпАП, вчинить підліток, якому вже є 14, але ще немає 16, до відповідальності притягують його батьків або людей, які їх замінюють.

«Таким чином, З., будучи матір’ю неповнолітнього, ухилившись від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов виховання неповнолітнього сина, що призвело до вчинення останнім адміністративного правопорушення, вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 ст.184 КУпАП», – ідеться у постанові Нетішинського міського суду, який розглядав справу.

У суді жінка не заперечувала, що її син вчинив дрібне хуліганство, запевнила, що провела з ним виховну бесіду.

Відтак Нетішинський міський суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та стягнув з неї 850 гривень штрафу.

Постанова ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду