flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Городоцький суд ухвалив вирок в справі палія

29 травня 2020, 09:34

Городоцький районний суд визнав 30-річного мешканця села Городоцького району, обвинуваченого у закінченому замаху на умисне знищення чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчиненого шляхом підпалу ( частина 2 статті 15, частина 2 статті 194 Кримінального кодексу України), винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання – 4 роки ув’язнення, але звільнив від його реального відбування з випробуванням на 1 іспитовий рік.

8 жовтня минулого року в с. Борщівка Городоцького району нетверезий син затіяв сварку зі своїми батьками. Аби його заспокоїти, матір викликала поліцію. Наряд патрульних під час спілкування із заявницею в літній кухні помітив ще й рослини конопель і пристрій для їх куріння, які належали молодому чоловікові. Пояснення щодо наркотиків йому довелося давати вже в Городку в поліцейському відділку.

Близько 7 ранку наступного дня, повернувшись додому, син взяв каністру з дизпаливом, облив ним зерно пшениці у хліві, сіно і тюки соломи у сіннику – та підпалив. Вогонь знищив навіс разом із 4 центнерами сіна і 60 тюками соломи, пошкодив стіни хліва. Решту вдалося врятувати пожежникам, яких викликала мати. Ціна помсти чоловіка батькам склала 71 958 гривень.

Проте у суді мати просила суворо сина не карати. Той вину визнав, але показання давати відмовився.

«Суд, враховуючи обставини справи, особу винного, дійшов до висновку про можливість виправлення засудженого без відбування призначеного покарання, а тому його слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк. При призначенні покарання суд враховує думку потерпілої про не призначення суворого покарання, те, що обвинувачений  злочин скоїв вперше, позитивно характеризується за місцем проживання», – ідеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду