flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пішов на крадіжку заради дівчини: у Шепетівці суд ухвалив вирок неповнолітньому

10 червня 2020, 13:34

Удень 25 січня цього року 15-річний юнак зайшов до магазину побутових товарів у Шепетівці і непомітно для присутніх поклав до кишень тональний крем, тіні для повік і помаду відомих марок. Косметику вартістю 1074 гривні виніс, не заплативши.

Крадіжку зафіксували відеокамери. Із повідомленням про злочин керуюча магазином звернулася до поліції. Та у Шепетівському міськрайонному суді, який розглядав справу, вона запевнила, що претензій до юнака не має, просила тільки повернути вкрадене.

Підліток вину визнав, розповів, що вкрав косметику, аби подарувати дівчині.

Під час розгляду справи захисник заявив клопотання про застосування до нього примусових заходів виховного характеру – передачу під нагляд матері.

«Враховуючи те, що обвинувачений є неповнолітнім, злочин вчинив у віці 15 років, вперше притягується до кримінальної відповідальності, вчинив суспільно-небезпечне діяння середньої тяжкості, щиро розкаявся у скоєному, виключно позитивно характеризується за місцем навчання та проживання, має добрі умови проживання, проживає з матір'ю, яка здатна забезпечити позитивний виховний вплив на нього та постійний контроль за його поведінкою, суд вважає за можливе виправлення без застосування кримінального покарання, в зв’язку з чим на підставі ст. 105 КК України відносно нього слід застосувати примусовий захід виховного характеру – передача до досягнення повноліття під нагляд матері», – ідеться у вироку суду.

Відтак Шепетівський міськрайонний суд визнав юнака винуватим у вчиненні суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Та звільнив від покарання, застосувавши до нього примусовий захід виховного характеру – передачу до досягнення повноліття під нагляд матері.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду