flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закрив провадження у справі жителя Летичівського району, обвинуваченого у побитті двох односельців

11 червня 2020, 11:11

Старосинявський районний суд закрив кримінальне провадження про обвинувачення 29-річного жителя села Летичівського району в умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, (частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України) у зв’язку з відмовою потерпілих від обвинувачення.

За матеріалами справи, 16 вересня 2017 року молодий чоловік під час сварки з односельцем перестрибнув до нього через паркан і вдарив рукою в обличчя. Ще один конфлікт за його участю розв’язався вже 31 січня 2020 року. Цього разу чоловік посварився з місцевим фельдшером, бо був незадоволений лікуванням дітей. Лише словами знову не обійшлося – медик отримав два удари кулаком в обличчя. У обох потерпілих лікарі діагностували струс мозку.

Утім, у підготовчому судовому засідання обидва заявили про відмову від обвинувачення і просили закрити кримінальне провадження, запевнивши, що жодних претензій до односельця не мають.  

Обвинувачений разом із захисником їхнє клопотання підтримали, прокурор проти закриття справи не заперечувала.

«Так, відповідно до п.1 ч.1 ст. 477 КПК України кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України, здійснюється у формі приватного обвинувачення.

Згідно з п.7 ч.1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

За положеннями ч. 4 ст. 26 КПК України відмова потерпілого, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представника від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення», – зауважує суд.

Ухвала ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду