flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський суд ухвалив вирок власнику авта, що мав на машину підроблені документи

29 липня 2020, 11:09

Полонський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у використанні завідомо підробленого документа: визнав останнього винним за інкримінованою частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України та призначив йому узгоджене покарання – 850 гривень штрафу. Крім цього, він має сплатити 1884 гривні процесуальних витрат на залучення експертів.

За вироком, у січні 2020 року чоловік купив автомобіль «Volkswagen Passat», який згідно зі свідоцтвом, зареєстрований на громадянина республіки Польща. Та разом із авто обвинувачений отримав підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я громадянина України – жителя м. Чернігів та українські номерні знаки, які прикріпив до купленого автомобіля.

У лютому в Полонному через порушення Правил дорожнього руху України його зупинили патрульні і їм водій надав для перевірки свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке, як з’ясувалося згодом, не відповідає бланкам встановленого зразка, що знаходяться в офіційному обігу на території України, тобто є підробленим. 

Під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з документом, підсудний повністю визнав свою вину і погодився на покарання у виді штрафу.

У суді обидві сторони підтримали умови укладеної між ними угоди і просили суд затвердити її.

«Під час судового засідання з’ясовано, що обвинувачений цілком розуміє свої права, які зазначені у ч.4 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, вид покарання, яке буде застосовано до нього у разі затвердження угоди судом. При цьому, суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді», – зазначено у вироку, яким суд угоду затвердив.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду